Dronten: 0321 381 828 info@tolhoekdronten.nl
Zeewolde: 036 522 1272 info@tolhoek.nl

Onlangs hebben wij de eerste VSS Agro FrontFurrowDisc in de Flevopolder mogen afleveren. De FrontFurrowDisc is geschikt voor de zwaardere grondsoorten door de agressieve werking van de gekartelde schijven. Doordat deze is voorzien van gekartelde schijven en een sterrol wordt de ploegsnede bewerkt en vlak gelegd. Hierdoor kan het weer beter inwerken op de kluiten en komt de verwering beter tot zijn recht zonder dat er een aparte werkgang plaats vind waarbij je over de ploegsnede moet rijden.

De FrontFurrowDisc van VSS Agro is, in het geval van een uitvoering in combinatie met een vier schaar ploeg, voorzien van vier links en vier rechts werkende gekartelde schijven. Daarachter zit een diepte regelende sterrol voorzien van schrapers gemonteerd zodat deze niet vol zal lopen en eventueel kluiten die opgepakt worden er direct uit gedrukt worden. De schijven zijn in hoogte verstelbaar door middel van een pen/gat verbinding en links/rechts te verschuiven over de balk zodat deze op de gewenste snijbreedte van de ploeg aangepast kan worden.

In transport wordt de arm van de FrontFurrowDisc in de middenpositie, recht omhoog, mechanisch vergrendeld en wordt het vrij schommelende eg gedeelte ook vastgezet zodat deze niet reageert op stuurcorrecties of oneffenheden. Op deze manier kan het werktuig ook veilig gestald worden op de 4 steunpoten. In de driepuntsbevestiging voorop kan eventueel een frontgewicht gehangen worden.

De laatste foto is na de winter, half maart, gemaakt, te zien is dat de grond vlak ligt en weinig gaten vertoont. Het perceel kan hier prima in één werkgang klaargelegd worden omdat er weinig grond geëgaliseerd hoeft te worden. De vaste ondergrond van het te maken zaaibed zal vlakker zijn en een betere aansluiting hebben wat een egale opkomst van het gewas bevordert.