Dronten: 0321 381 828 info@tolhoekdronten.nl
Zeewolde: 036 522 1272 info@tolhoek.nl

Wist u al dat wij ook machines voor mechanische onkruidbestrijding in de fruitteelt leveren? In samenwerking met Hissink in Oeken leveren wij de Ladurner en Vimas aangedreven schoffels en draadmaaier voor onkruid en gras dat onder de fruitbomen en tegen de stam groeit. De eerste machines zijn afgelopen seizoen en dit voorjaar ook al afgeleverd.

Ladurner
Ladurner levert aangedreven schoffels voor in de fruitteelt, hiermee kan naast en onder de boomrijen de grond bewerkt worden. Hierdoor vind mechanische onkruidbestrijding plaats en verkleining en inwerking van organisch materiaal voor een betere vertering. De machines zijn in vele uitvoeringen leverbaar, enkelzijdig en dubbelzijdige machines en beide voor zowel voorop als achterop de trekker en zelfs een enkelzijdig model naast de trekker. De machines zijn met of zonder een hydrauliekunit uit te rusten zodat ze aan praktisch elke trekker oud of nieuw gebruikt kunnen worden. De bediening vind vervolgens elektronisch plaats vanuit de cabine.

Vimas
Vimas levert draadmaaiers voor voorop, achterop en naast de trekker, hiermee kan tot tegen de stam van de fruitboom gewerkt worden zonder de bast te beschadigen bij een juiste afstelling. Ook deze machines zijn met of zonder een hydrauliekunit uit te rusten zodat ze aan praktisch elke trekker oud of nieuw gebruikt kunnen worden. Door het onkruid niet in de bloei te laten komen worden de zaailingen beperkt en scheelt dit onkruiddruk in de rest van het seizoen. In de biologische teelt kan dit vele manuren aan handmatige arbeid schelen.